Skip to main content

Biografie

joost-wensveen2014Joost Wensveen (1967) is econoom van beroep en een gepassioneerd fotograaf. Als autodidact heeft hij zich verschillende stijlen eigen gemaakt. Als tiener kwam hij voor het eerst in contact met fotografie. Vanaf dat moment is hij gefascineerd geweest door fotografie. Joost heeft lang in zwart wit gefotografeerd. Sinds de digitale fotografie is hij ook werk in kleur gaan maken. De digitale fotografie creëerde nieuwe mogelijkheden voor hem.

Joost probeert de werkelijkheid in een ander perspectief te zetten. Zijn beelden lijken vaak realistisch maar zijn bij nadere beschouwing fictie. Een belangrijke inspiratiebron voor zijn werk zijn de (magisch) realistisch schilders zoals Carel Willink en Edward Hopper.

De afgelopen 3 jaar heeft hij gewerkt aan het project Melancholy. De foto’s moeten de kijker het gevoel geven dat ze zich afspelen in de jaren 30-50 van de vorige eeuw. Het werk roept daarbij het gevoel van verstilling en eenzaamheid op, die Hopper zo treffend in zijn werk weet neer te zetten.